Terug

Volg Hart van Nederland

Beoogd defensieminister: Oekraïne 'op dezelfde wijze' steunen

Politiek

17 juni 2024, 21:06

Als het aan de beoogde nieuwe minister van Defensie Ruben Brekelmans ligt, blijft Nederland voortrekker op het gebied van steun aan Oekraïne. Brekelmans (VVD) zegt na zijn gesprek met de formateur en beoogd premier dat hij ervan uitgaat dat het toekomstige kabinet de steun op "militair, financieel en diplomatiek" vlak "op dezelfde wijze" zal voortzetten.

De PVV is een stuk kritischer op de steun aan Oekraïne, dat al bijna tweeënhalf jaar strijdt tegen de Russen. Ook met die coalitiepartner verwacht Brekelmans "een hele voorname rol" voor Nederland. In het coalitieakkoord is afgesproken dat Nederland Oekraïne "politiek, militair, financieel en moreel" blijft steunen "tegen de Russische agressie".

"Onze veiligheid staat echt op het spel", zegt Brekelmans, nu nog Tweede Kamerlid namens de VVD. Op de vraag waarom hij het ministerschap op Defensie graag wilde, zegt hij dat het "extra belangrijk en extra eervol" is "om juist in deze tijd invulling te mogen geven aan de investeringen die nodig zijn op het gebied van Defensie".

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.