Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden in onzekerheid of ze vannacht weer buiten moeten slapen in Ter Apel

Honderden in onzekerheid of ze vannacht weer buiten moeten slapen in Ter Apel

Politiek

27 aug 2022, 16:55

Honderden mensen wachten zaterdagmiddag op het terrein voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Of zij daar ook de nacht zullen doorbrengen, is onduidelijk. Een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen (AzG) noemt de situatie "chaotisch".

Ongeveer 250 mensen hebben de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht op het grasveld bij het aanmeldcentrum. Daarnaast is een deel van de circa vierhonderd mensen die vrijdagavond met bussen naar Utrecht, Stadskanaal, Zuidbroek, Almere en Groningen zijn gebracht, teruggekeerd. Tegelijkertijd zijn nieuwe asielzoekers gearriveerd. De woordvoerster schat dat zo'n vijfhonderd mensen zich bij het aanmeldcentrum hebben verzameld.

'Situatie is chaotisch'

In de ochtend zijn 120 mensen uit Stadskanaal teruggebracht en in de loop van de dag arriveerden ook bussen uit Zuidbroek, vertelt ze. De teruggekeerde asielzoekers voelen zich prettiger, nu ze gedoucht en gegeten hebben, maar maken zich ook zorgen. "Niemand weet wat er vanavond gaat gebeuren", zegt de woordvoerster. "Er is heel veel onduidelijk. Het is er ook niet schoner op geworden buiten de poort en de situatie is chaotisch."

Het team van Artsen zonder Grenzen heeft zaterdag 44 mensen behandeld, wat volgens de woordvoerster "best veel" is. Een iemand is met hartproblemen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook had iemand een voetwond die gehecht moest worden. Zondag zijn de hulpverleners van Artsen zonder Grenzen opnieuw ter plaatse.

ANP Bovenstaande video was eerder te zie bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.