Terug

Volg Hart van Nederland

'LAKS ontvangt doodsbedreigingen vanwege nieuwe taalgids voor scholen'

Politiek

12 apr 2023, 23:05

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ontvangt doodsbedreigingen naar aanleiding van het nieuws dat ze een taalgids uitbrengen voor scholen. Dat zegt Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) in een reactie tegen Hart van Nederland.

In de gids wordt scholen onder andere aangeraden een klas niet meer aan te spreken met "jongens en meisjes", maar in plaats daarvan bijvoorbeeld "leerlingen" te zeggen. De gids stelt ook voor om niet langer over "witte en zwarte scholen" te praten en de term "gehandicapt kind" ook in de ban te doen.

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld vertelt in onderstaande video over de doodsbedreigingen aan het adres van LAKS:

Reactie Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) op doodsbedreigingen LAKS
0:39
Reactie Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) op doodsbedreigingen LAKS

Ze hoopten daarmee de discussie op scholen aan te wakkeren, maar de taalgids heeft voor veel ophef gezorgd en zelfs tot doodsbedreigingen. De organisatie zit woensdagavond om die reden ook niet bij het BNNVARA-programma Khalid & Sophie:

'Echte problemen'

Op Twitter reageren mensen ontzet. "Ik zie ze liever bezig met de echte problemen in het onderwijs dan met, in mijn ogen, deze onzin", schrijft iemand. En: "Mag papa en mama nog wel? En opa en oma? Is dat het volgende?"

Hart van Nederland heeft LAKS gevraagd om verdere details over de bedreigingen, maar daar heeft de organisatie nog niet op gereageerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.