Terug

Volg Hart van Nederland

Landbouwminister Staghouwer stapt op, Schouten neemt waar

Landbouwminister Staghouwer stapt op, Schouten neemt waar

Politiek

5 sep 2022, 19:47

Landbouwminister Henk Staghouwer stapt op, maakt de RVD zojuist bekend. De ChristenUnie-minister is de eerste bewindsman van het vierde kabinet-Rutte die ontslag aanbiedt. Carola Schouten neemt zijn post voorlopig waar.

Staghouwer lag al langer slecht bij de Tweede Kamer. Op de dag dat het 'stikstofkaartje' werd gepubliceerd, kwam de bewindsman niet met concrete maatregelen om boeren perspectief te geven voor de toekomst. Maandag kondigde Staghouwer aan dat de voorstellen, die de Kamer voor Prinsjesdag had geëist, langer op zich laten wachten.

Staghouwer wilde de stikstofgesprekken tussen boeren en kabinet onder leiding van VVD-coryfee Johan Remkes afwachten.

Veel waardering

Premier Mark Rutte liet weten veel waardering te hebben voor het werk dat Staghouwer heeft verzet als minister van Landbouw. "Ik respecteer zijn dappere besluit om zijn taken neer te leggen en wens hem alle succes in de toekomst", aldus Rutte.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.