Terug

Volg Hart van Nederland

Markuszower (PVV): misdadige asielzoekers zijn 'beesten', geen mensen

Markuszower (PVV): misdadige asielzoekers zijn 'beesten', geen mensen

Politiek

30 juni 2022, 16:35

PVV'er Gidi Markuszower heeft in een Tweede Kamerdebat asielzoekers vergeleken met beesten. Zijn uitlatingen leidden tot een verhitte discussie met D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt en voorzitter Paul van Meenen. De PVV'er legde een rechtstreekse link tussen asielzoekers en vreemdelingen en allerlei vormen van misdaad.

Markuszower zei dat staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg een hardere asielaanpak veinst, maar "ondertussen propt hij heel Nederland vol met Arabische en Afrikaanse asielzoekers". Vervolgens verwees de PVV'er naar een verkrachtingszaak in Leiden, eerder deze maand. Hij omschreef de verdachte als "ook zo'n Afrikaans beest".

'Beestachtig gedrag'

Anne-Marijke Podt onderbrak Markuszower en zei te vinden dat hij niet zo over mensen kan spreken. "Ik heb niet over mensen gesproken", antwoordde die daarop. "Dit zijn beesten, dit gedrag is beestachtig gedrag."

Tekst gaat door onder de tweet:

Toen Van Meenen hem als voorzitter van het debat liet weten dat hem het woord ontnomen zou worden als hij nog eens zo'n vergelijking zou maken, zei Markuszower het "hartverwarmend" te vinden dat de voorzitter en Podt "het zo opnemen voor de verkrachters van onze vrouwen".

Later sprak de PVV'er ook nog over de mishandeling van een 5-jarige jongen in een asielzoekerscentrum in Katwijk, eind mei. "Wij laten hyena's het land binnen die vandaag elkaar doodslaan en morgen ons." Volgens Markuszower wordt "de gewone Nederlander een vreemde in eigen land" en "vervangen".

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.