Terug

Volg Hart van Nederland

Mona Keijzer op staande voet ontslagen na kritiek op coronapas

Mona Keijzer op staande voet ontslagen na kritiek op coronapas

Politiek

25 sep 2021, 14:47

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) is op staande voet ontslagen vanwege haar uitspraken over het coronatoegangsbewijs.

"De minister-president heeft besloten, met instemming van de minister van Economische Zaken en Klimaat en overleg met de drie viceminister-presidenten, de genoemde staatssecretaris voor te dragen voor ontslag met onmiddellijke ingang", zo meldt Rutte in een verklaring.

Haar werkzaamheden worden overgenomen door demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, Stef Blok (VVD).

'Uitspraken verdragen zich niet met besluiten ministerraad'

Het ontslag volgt na Keijzer's interview in De Telegraaf waarin ze stevige kritiek uitte over de coronapas. Die uitspraken "verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn", aldus de premier.

"Als je in een samenleving bent beland waar je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je een bewijsje kunt laten zien, dan moet je je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op?", zei de CDA-politica.

'Niet meer logisch uit te leggen'

Ze "kan het ook niet meer logisch uitleggen" waarom de coronapas op de ene plek wel nodig is en op de andere niet. "We hebben net de Formule 1 gehad terwijl Dance Valley niet doorging. Je mag meedoen aan de marathon zonder ctb, maar als je een gebakje gaat eten in de lunchroom moet je ’m wel hebben. Ik merk het ook aan mijn contacten met de evenementenbranche. Daar zeggen ze: Mona, waarom mogen we in onze branche de zalen maar voor driekwart vol hebben en hoeft een feestcafé dat niet?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.