Terug

Volg Hart van Nederland

OM seponeert aangifte Willem Engel: 'Geen fraude door Kiesraad'

OM seponeert aangifte Willem Engel: 'Geen fraude door Kiesraad'

Politiek

18 mrt 2021, 22:25

De partij van Viruswaarheid-voorman Willem Engel heeft geen zetels behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Zijn partij haalde volgens de laatste prognose 0,1 procent van de stemmen. Engel vertrouwt de uitslag niet en eist nieuwe verkiezingen. Tegen de Kiesraad heeft hij aangifte van fraude gedaan. Het Openbaar Ministerie meldt dat er van fraude geen sprake is en seponeert de aangifte, zo meldt AD.

Engel sloot zich in eerste instantie aan bij de partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN), die al sprak over 35 zetels. Maar VSN ontplofte al snel. Partijleider Bas Filippini ging door onder de naam VSN, de nummers twee en drie (Anna Zeven en Willem Engel) belanden uiteindelijk onder de naam Kandidaat Zeven op de kieslijst.

Coronamaatregelen overdreven

Engel werd de afgelopen maanden bekend als de voorman van Viruswaarheid, een actiegroep die talloze rechtszaken tegen de overheid aanspande over de coronamaatregelen. De dansschoolhouder uit Rotterdam vindt de maatregelen tegen het virus overdreven. Hij was ook prominent aanwezig bij veel coronademonstraties.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.