Terug

Volg Hart van Nederland

Onderwijsminister Wiersma uit zijn dak tegen ambtenaren: meerdere medewerkers opgestapt

Politiek

21 apr 2023, 08:37

Dennis Wiersma (VVD) is pas sinds januari vorig jaar minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, maar heeft zich in die korte periode al zodanig gedragen dat meerdere medewerkers zijn opgestapt. De minister bevestigt via zijn woordvoerder aan De Telegraaf dat hij inderdaad "te veeleisend, te scherp en soms te fel is geweest".

Meerdere bronnen vertellen aan de krant dat de minister met grote regelmaat door het lint ging, vooral tegen de jonge, beginnende ambtenaren op zijn ministerie. De minister, zo schetst de krant, schreeuwde, sloeg met deuren en zette hen onder druk. Het resultaat is dat meerdere medewerkers zijn vertrokken.

Geen formele klachten

De kwestie ging rollen ten tijde van het DWDD-schandaal, waarna misdragingen van leidinggevenden of anderzijds machtige personen het gesprek van de dag werden. Er zijn nooit formele klachten tegen Wiersma ingediend, maar er kwamen vervolgens meerdere signalen over zijn gedrag aan het licht.

In gesprek

Wiersma heeft daar lering uit getrokken, stelt zijn woordvoerder. "De minister is op eigen initiatief eind vorig jaar met de organisatie in gesprek gegaan. Hier zijn goede en leerzame gesprekken uit ontstaan en met die gesprekken blijft de minister ook doorgaan."

Onderwijsminister Wiersma uit zijn dak tegen ambtenaren: meerdere medewerkers opgestapt
0:43
Onderwijsminister Wiersma uit zijn dak tegen ambtenaren: meerdere medewerkers opgestapt

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.