Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte kijkt af en toe filmpjes over complottheorieën: 'Ontzettend knap in elkaar gezet'

Politiek

14 juli 2021, 20:18

Demissionair premier Rutte heeft in het coronadebat van vandaag toegegeven af en toe video's over complottheorieën te bekijken. Dit zei na een vraag van Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren.

Van Meijeren gaf aan dat er volgens hem in de wereld 'globalisten' zijn die de coronacrisis zien als een enorme kans om de wereld te resetten. "En dus een pervers belang hebben om deze crisis nog even voort te laten duren."

'Niet naar complottheorieën kijken'

Daarop vroeg hij demissionair premier Rutte of hij het boek van Klaus Schwab had gelezen, dat gaat over hoe de economie weer duurzaam opgebouwd kan worden na de pandemie.

Dit boek wordt door veel complotdenkers als een plan gezien om de macht bij wereldleiders te vergroten. Daar zei Rutte over: "Ik ken het boek niet. Ik zou de heer Van Meijeren willen adviseren om niet al te veel complottheorieën te kijken", aldus Rutte.

'Fascinerend'

Hij erkende zelf wel naar de video's te kijken. "Ik vind het fascinerend hoe wordt uitgelegd dat 9/11 niet heeft plaatsgevonden of dat het allemaal anders zit, ontzettend knap in elkaar gezet. Maar het is meestal wat het is: een complottheorie"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.