Terug

Volg Hart van Nederland

Turkse justitie start onderzoek tegen Geert Wilders om Erdogan-tweet

Turkse justitie start onderzoek tegen Geert Wilders om Erdogan-tweet

Politiek

16 feb 2021, 11:17

De Turkse hoofdaanklager in Ankara start een onderzoek naar Geert Wilders. Dat heeft te maken met een tweet van de PVV-leider waarin hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een "terrorist" zou hebben genoemd.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu zou het gaan om een bericht dat Wilders op 15 februari 2020 op Twitter heeft geplaatst. De Nederlandse politicus deelde toen een illustratie van Erdogan met de mededeling "terrorist". Ook noemde hij de Turkse president in een andere tweet een "levensgevaarlijke islamist die aanzet tot haat en terreur ook hier in Nederland."

Aangifte door Erdogan

Erdogan deed in oktober vorig jaar nog aangifte tegen Wilders wegens belediging. De PVV-leider noemde dat destijds "de wereld op zijn kop". Premier Mark Rutte liet weten de aangifte "onacceptabel" te vinden. "Ik heb een heel simpele boodschap voor president Erdogan: in Nederland beschouwen we vrijheid van meningsuiting als het hoogste goed."

Wilders heeft nog niet gereageerd op het nieuws over het onderzoek dat de hoofdaanklager in Ankara tegen hem is gestart. Wel plaatste hij maandag nog een nieuwe foto van Erdogan op Twitter.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.