Terug

Volg Hart van Nederland

Vuurwerkverbod handhaven op veel plaatsen onmogelijk door personeelstekort

Vuurwerkverbod handhaven op veel plaatsen onmogelijk door personeelstekort

Politiek

30 dec 2021, 08:09

Diverse gemeenten worstelen met het vuurwerkverbod. In meerdere plaatsen is er dankzij onder meer personeelstekort te weinig capaciteit om het verbod te handhaven. Dat blijkt uit een rondgang die De Telegraaf maakte.

De veiligheid van hulpverleners waarborgen en toezien op naleving van coronamaatregelen hebben prioriteit, melden verschillende gemeenten, waaronder Assen. Met het verbod wil het demissionaire kabinet net als vorig jaar voorkomen dat ziekenhuizen extra worden belast, nu die de handen vol hebben aan coronapatiënten.

Knal-aso’s die het bont maken, worden niet ontzien. "Maar we gaan niet achter elk jongetje met één rotje aan", aldus de Lochemse burgemeester Van ’t Erve. Burgemeester Van de Mortel van Vught liet eerder al weten "simpelweg geen capaciteit te hebben". Ook in Apeldoorn zit handhaven er niet in. "Geen massale inzet van uniformen op straat", aldus burgemeester Heerts.

Ook politie focust niet op vuurwerk

De politie liet eerder ook al weten dat het handhaven van het vuurwerkverbod en de coronaregels geen topprioriteit heeft tijdens de jaarwisseling. De veiligheid van hulpverleners en burgers waarborgen krijgt voorrang.

"We kunnen niet achter iedereen aan lopen en zullen keuzes maken," vertelde politiechef Willem Woelders, die bij de Nationale Politie verantwoordelijk is voor de voorbereiding van de jaarwisseling.

Politie: vuurwerkverbod en coronaregels geen prioriteit tijdens jaarwisseling
2:05
Politie: vuurwerkverbod en coronaregels geen prioriteit tijdens jaarwisseling

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.