Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw sleept ziekenhuis voor de rechter om identiteit donorvader

Vrouw sleept ziekenhuis voor de rechter om identiteit donorvader

nieuws

28 aug 2019, 07:22

Een 21-jarige vrouw stapt naar de rechter om de identiteit van haar donorvader te achterhalen. De Gelderse Maria en haar moeder willen dat het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem bekendmaakt wie schuilgaat achter K34, schrijft de Volkskrant. Met het zaad van de man zouden zeker 57 donorkinderen zijn verwekt. Volgens de krant is het voor zover bekend de eerste keer dat een donorkind via de rechter achter de identiteit van een 'bekende' donor probeert te komen.

Donorvader wil anoniem blijven

Eerder spande een groep donorkinderen al met succes een zaak aan tegen vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat. Uit de dna-test waarmee de rechter instemde, bleek dat Karbaat zeker 49 donorkinderen met zijn eigen zaad had verwekt. De 21-jarige Maria probeert al twee jaar lang meer te weten te komen over K34. Toen Maria en haar moeder in 2017 contact zochten met Rijnstate, kregen ze te horen dat K34 alsnog voor anonimiteit had gekozen. ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.