Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol vraagt maatschappijen vluchten te annuleren om drukte door personeelstekort

Schiphol vraagt maatschappijen vluchten te annuleren om drukte door personeelstekort

nieuws

12 sep 2022, 15:08

Het is opnieuw enorm druk op Schiphol. Daarom heeft de luchthaven aan luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vluchten te schrappen tussen 16.00 uur en 23.00 uur die vertrekken via vertrekhal 3.

Al maandenlang kampt Schiphol met een tekort aan personeel. Door een krappe bezetting bij de security stonden er maandagochtend lange rijen voor vertrekhallen 1 en 3. Op enig moment bedroegen de wachttijden twee tot drie uur.

Een woordvoerder van Schiphol laat weten de situatie te betreuren. "Na een aantal weken van verbetering hadden we niet verwacht deze maatregel te moeten nemen. Verreweg de meeste reizigers halen hun vlucht, maar het is nu dusdanig druk dat deze maatregel nodig is."

Niet duidelijk welke maatschappijen zijn gevraagd

Via vertrekhal 3 vliegen voornamelijk budgetmaatschappijen. Om welk maatschappijen en hoeveel vluchten het precies gaat, is nog niet duidelijk. Schiphol laat weten de luchtvaartmaatschappijen die gehoor geven aan het verzoek te compenseren.

De marechaussee laat weten extra alert te zijn vanwege de drukte op de luchthaven. Tot dusver is er "nog geen sprake van noemenswaardige incidenten", aldus een woordvoerder.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.