Terug

Volg Hart van Nederland

Primeur: voor het eerst twee Nederlanders in top 10 bij start F1-race

Primeur: voor het eerst twee Nederlanders in top 10 bij start F1-race

Formule 1

10 sep 2022, 19:19

Voor het eerst starten twee Nederlandse coureurs in de top 10 bij een Formule 1-race. Max Verstappen en debutant Nyck de Vries staan zondag om 15.00 uur bij de start van de Grote Prijs van Italië beiden in het voorste deel van de startopstelling. In 2006 was Nederland voor het laatst met twee coureurs vertegenwoordigd in de koningsklasse van de autosport.

Zestien jaar geleden reden Robert Doornbos (Red Bull) en Christijan Albers (Spyker) een aantal grands prix tegelijk. Ze deden dat toen beiden in de achterhoede.

Gridstraf

Verstappen zette in de kwalificatie voor de GP van Italië de tweede tijd neer, maar hij moet vanwege een gridstraf vijf plaatsen naar achteren op de startopstelling. De Vries, die bij Williams de zieke Alex Albon vervangt, eindigde als dertiende. Omdat heel wat coureurs vanwege gridstraffen worden teruggezet, komt de debutant de top 10 binnen. Hij start waarschijnlijk vanaf de achtste plek. De Formule 1 moet de definitieve startopstelling nog bekendmaken.

De Vries wordt de zestiende Nederlander die in de Formule 1 racet. Max Verstappen is de recordhouder wat betreft aantal gereden grands prix. De 24-jarige Nederlander veroverde vorig jaar de wereldtitel en is nu hard op weg naar zijn tweede titel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.