Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeente schiet Donny van Iperen te hulp: comateuze voetballer kan terug naar Nederland

Gemeente schiet Donny van Iperen te hulp: comateuze voetballer kan terug naar Nederland

Sport

10 aug 2022, 16:41

De Nederlandse voetballer Donny van Iperen, die sinds zaterdag in coma ligt in een ziekenhuis in Moldavië, krigt hulp van de gemeente Dijk en Waard. Dat bevestigt de gemeente aan Hart van Nederland. Hij bleek vanuit het buitenland niet te kunnen worden opgenomen in een ziekenhuis in Nederland, omdat hij hier niet ingeschreven staat.

De 27-jarige speler van FC Zimbru Chisinau kwam zaterdag tijdens een wedstrijd in botsing met de keeper van de tegenstander. Hij raakte bewusteloos en ligt sindsdien in coma. In de eerste 24 uur na het ongeluk leek het even de goede kant op te gaan, maar zijn artsen stellen dat er sindsdien geen verbetering meer heeft plaatsgevonden.

Behandeling in Nederland

De familie van Van Iperen wil hem graag naar Nederland halen, zodat hij hier kan worden behandeld. Dat is alleen nog niet zo simpel. Omdat hij niet ingeschreven staat in Nederland en daarmee niet verzekerd is, heeft hij namelijk niet automatisch recht op de Nederlandse zorg.

De gemeente Dijk en Waard gaat de voetballer nu helpen door hem alsnog in te schrijven. "Normaal gesproken moet een persoon in Nederland verblijven en zichzelf kunnen identificeren. Dit is nu niet mogelijk, maar we gaan er voor zorgen dat hij toch kan worden ingeschreven, zodat hij toegang krijgt tot de Nederlandse zorg", vertelt een woordvoerder van de gemeente aan Hart van Nederland.

Van Iperen werd 27 jaar geleden geboren in Sint Pancras, tegenwoordig vallend onder Dijk en Waard. Naar verwachting wordt de voetballer donderdag overgebracht naar Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.