Terug

Volg Hart van Nederland

Superfan Jelle heeft tóch ticket voor F1-finale dankzij thuisblijver Wendy

Superfan Jelle heeft tóch ticket voor F1-finale dankzij thuisblijver Wendy

Sport

11 dec 2021, 19:30

Superfan Jelle Vries is zondag tóch bij de beslissende race van Max Verstappen in Abu Dhabi. Afgelopen week testte hij positief op corona en moest hij zijn vlucht naar de Emiraten annuleren, ook verkocht hij zijn kaartje voor de race. Toen hij later alsnog negatief testte, stapte hij direct op het vliegtuig naar Abu Dhabi. Het enige wat nog miste was een kaartje voor de race, maar dat probleem is nu opgelost.

En dat allemaal dankzij Wendy Aarts uit het Brabantse Lierop. Vrijdag zag zij het verhaal van Jelle in de uitzending van Hart van Nederland en ze moest meteen aan haar kaartje denken. "Ik heb mezelf een beetje erin mee laten slepen", zegt ze zaterdag tegen Hart van Nederland. "Het is allemaal als grapje begonnen, maar ik wilde helemaal niet naar Dubai. Eerst dacht ik ook dat de race pas in juni was ofzo, tot de race nu opeens heel erg dichtbij kwam."

'Ik vind het gewoon niets'

Haar man gaat als groot Formule 1-fan wel naar de race, die hij zal bijwonen met een bevriend stel. Wendy blijft thuis. "Ik wilde niet, omdat ik helemaal niets met Formule 1 heb, ik kijk het ook nooit", erkent ze. "Ook dit weekend niet, ik vind het gewoon niets." Afreizen naar Abu Dhabi voor de race zag ze dan ook absoluut niet zitten. "Ik kreeg er gewoon stress van, die gedachte dat ik daarheen moest voor deze race. Ik moest er zelfs van huilen."

Het niet bijwonen van de race kost Wendy veel geld. Alles was namelijk al geregeld en betaald: van de vliegtickets tot het verblijf tot kaartjes voor het circuit. "Dat is niet anders", zegt Wendy. "Veel Nederlanders die dit horen zullen me gek vinden maar ik ben blij dat ik thuis ben gebleven." De race gaat ze ook niet kijken morgen. "Ik ga iets anders doen."

Grote bos bloemen

Jelle is ondertussen door het dolle heen dat hij op de valreep toch nog een kaartje heeft weten te bemachtigen, zo laat hij zaterdag vanaf Abu Dhabi weten aan Hart van Nederland. Hij is Wendy erg dankbaar dat zij haar kaartje aan hem heeft willen verkopen: "Helemaal top, helemaal blij mee. En mijn vrienden ook. We gaan haar een grote bos bloemen sturen."

De hoofdstad van de Emiraten kleurt intussen al helemaal oranje. "Er zijn zoveel mensen hier uit Nederland, dat is gewoon bizar", zegt Jelle. "De sfeer vandaag was top natuurlijk, eerste plaats. Dus morgen gaat het gebeuren." Jelle is ervan overtuigd dat Verstappen zondag de wereldtitel pakt en hij daarmee getuige is van een historisch moment. "Dat is ook echt de reden dat ik er ook bij moet zijn. Ik denk dat we dit ook niet meer mee gaan maken."

Ga jij zondag kijken naar de race? Stuur ons dan filmpjes van dat jij zit te kijken in je woonkamer (of waar je de wedstrijd dan ook kijkt) naar hart@sbs.nl en wie weet zie je jezelf zondagavond terug in onze Late Editie op SBS6.

Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.