Terug

Volg Hart van Nederland

Meerderheid Nederlanders heeft vertrouwen in wereldtitel voor Verstappen

Meerderheid Nederlanders heeft vertrouwen in wereldtitel voor Verstappen

Sport

11 dec 2021, 21:44

Ruim de helft van de Nederlanders (52 procent) heeft er vertrouwen in dat Max Verstappen wereldkampioen wordt tijdens de F1-finale in Abu Dhabi. Half Nederland (56 procent) zit zondag dan ook voor de buis om het historische sportmoment met eigen ogen te kunnen zien.

Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3200 Nederlanders. Verstappen pakte zaterdag pole position in de derde kwalificatie voor de allesbeslissende Grand Prix op het Yas Maina Circuit in Abu Dhabi. Hij mag daardoor zondag starten vanaf de eerste plek en heeft daarmee al een kleine voorsprong op zijn concurrentie.

Trucje uit de hoge hoed

De meeste Nederlanders (52 procent) zijn er dan ook van overtuigd dat Verstappen er zondag met de winst vandoor gaat, al zijn er ook twijfels over het racegedrag van zijn aartsrivaal Lewis Hamilton. "Als Hamilton maar geen trucje uit de hoge hoed tovert", zegt een respondent. En een ander: "Lewis Hamilton en Mercedes worden hopelijk gestraft als ze sluw spel spelen!"

Het is voor het eerst in 47 jaar tijd dat de Formule 1 in de laatste race wordt beslist met twee coureurs die in punten gelijkstaan. Mocht Verstappen de race winnen, dan is hij ook nog eens de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 ooit. Niet zo gek dus dat ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) zondag aan de buis zit gekluisterd om het mogelijk historische sportmoment met eigen ogen te kunnen zien.

'Ik vind het gewoon niks'

Iets meer dan een derde van de Nederlanders (38 procent) laat de race aan zich voorbij gaan. Een van hen is in ieder geval Wendy Aarts uit het Brabantse Lierop. Ze had alles al geregeld om de race in Abu Dhabi te kunnen bijwonen, maar besloot uiteindelijk om toch thuis te blijven. "Ik vind het gewoon niks", erkent ze tegenover Hart van Nederland. Met het ticket dat ze over had wist ze superfan Jelle in ieder geval dolblij te maken.

Ga jij zondag kijken naar de race? Stuur ons dan filmpjes van dat jij zit te kijken in je woonkamer (of waar je de wedstrijd dan ook kijkt) naar hart@sbs.nl en wie weet zie je jezelf zondagavond terug in onze Late Editie op SBS6.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit zo'n 40.000 leden. Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over het panel en meld je aan!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.