Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen relschoppers aangehouden rond de Kuip in Rotterdam

Tientallen relschoppers aangehouden rond de Kuip in Rotterdam

Sport

19 dec 2021, 14:39

Bij de ongeregeldheden bij het stadion van Feyenoord in Rotterdam zijn zondag door de politie tot nu toe 64 mensen aangehouden, zegt een woordvoerster van de politie.

Een groep relschoppers was eerder op zondag samengekomen bij De Kuip in de aanloop naar de beladen voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De politie zette daarbij onder meer een waterkanon in. Ook werd politie te paard ingezet. Toen de bus van Ajax bij het stadion arriveerde werd die belaagd met rookbommen en vuurwerk. Ook gooide een groep van 100 tot 150 mensen met onder meer vuurwerk en flessen naar de politie. Eerder had de politie al een aantal mensen aangehouden, onder meer voor het bezit van vuurwerk.

Extra hoogspanning wegens Berghuis

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die eindigde in 0-2, stond onder extra hoogspanning vanwege de aanwezigheid van ex-Feyenoordspeler Steven Berghuis. Hij maakte afgelopen zomer een veelbesproken overstap naar de Amsterdamse club.

Dat was voor enkelen aanleiding om een antisemitische muurschildering te maken van Berghuis in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Hij werd daarin afgebeeld als slachtoffer van de Holocaust, in gestreepte kampkleding met een gele Jodenster op zijn borst, een keppeltje op zijn hoofd en een grote neus. Bij de tekening stond 'Joden lopen altijd weg' geschreven. Meerdere mensen zijn hiervoor inmiddels aangehouden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.