Terug

Volg Hart van Nederland

Positief geteste Jelle toch in Abu Dhabi voor Max Verstappen: 'Ik had mijn kaartje al verkocht'

Sport

10 dec 2021, 22:00

Formule 1-fan Jelle Vriens heeft een bewogen week achter de rug. De 39-jarige man uit Baarlo zat de dagen af te tellen voor z'n vertrek naar de ontknoping van het seizoen, maar toen testte hij ineens positief. Wonder boven wonder zit hij nu tóch in Abu Dhabi.

Voor een reis naar de Verenigd Arabische Emiraten, waaronder Abu Dhabi, is een negatieve PCR-test verplicht, ook als je volledig gevaccineerd bent. Jelle droomde al van de spannende laatste race van het seizoen toen plots het noodlot toesloeg: hij kreeg vorige week een positieve testuitslag.

Hoop op zelftesten

Ineens hing de droom van de Formule 1-fan aan een zijden draadje. Hij besloot daarom zijn ticket voor de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton maar te verkopen, maar hield hoop: om op het laatste moment misschien toch nog negatief te testen, bleef Jelle zelftesten uitvoeren.

De gebeden van de racefanaat werden gehoord, want wonderbaarlijk genoeg testte hij donderdag wél negatief. Het was nog even nagelbijten, maar ook de officiële PCR-test daarna viel negatief uit. En zo kwam Jelle vrijdagochtend onverwacht toch aan, net op tijd voor het Formule 1-spektakel losbarst.

'Nu heb ik geen kaartje'

"Vanmorgen om 7.00 uur ging de telefoon", vertelt goede vriend Bob Tijssen aan Hart van Nederland. Hij en negen anderen waren een dag eerder afgereisd naar de Verenigd Arabische Emiraten, zonder Jelle. "Ik dacht: staat die idioot al zo vroeg op 's morgens, maar toen bleek dat hij voor het hotel stond", lacht Bob. Het was voor de groep een complete verrassing.

Jelle is het dus gelukt om in Abu Dhabi te komen, maar een kaartje voor de seizoensfinale op het circuit heeft hij niet meer. "Ik zit hier dus zonder ticket", zucht hij. "Daarom hopen wij heel erg dat iemand ons kan helpen", vult Bas hem aan. De vrienden hopen dan ook vurig dat ze zaterdag toch nog aan een toegangsbewijs kunnen komen.

Niet alleen tijdens race

Mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, dan hoeft Jelle niet bang te zijn dat hij zondag de race ergens zonder zijn maten moet kijken. "Iemand van ons blijft hier als hij niet mee kan", belooft vriend Bas. "We laten hem niet alleen." Mensen die Jelle aan een kaartje kunnen helpen, kunnen mailen naar de redactie van Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.