Terug

Volg Hart van Nederland

Als vanouds: ramvolle oranjetribune juicht Max Verstappen geluk toe bij GP van Oostenrijk

Als vanouds: ramvolle oranjetribune juicht Max Verstappen geluk toe bij GP van Oostenrijk

Sport

4 juli 2021, 15:32

Het hart van Max Verstappen-, Formule 1- en Oranjefans moet toch wel wat harder gaan kloppen bij het zien van de beelden die zondagmiddag uit Oostenrijk komen. Het publiek is weer in grote getalen aanwezig, en de Max-tribune met daarop talloze in oranje kleding gestoken fans zit weer helemaal vol. Dat is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus.

"We zijn net getrakteerd op een vliegshow van Red Bull! Moddervet", zegt F1-fan Joost Karreman, die in het publiek zit, voorafgaand aan de race. Hij zit tegenover het vak met de Oranjefans, en krijgt alles dus goed mee. "Echt alles is oranje daar!", spreekt hij welhaast vol bewondering.

Het werd wel weer eens tijd, vindt Joost: "Eindelijk weer zoveel mensen bij elkaar. Iedereen uit alle landen heeft ongelooflijk veel lol met elkaar." Het voelt voor hem dan ook weer helemaal als vanouds. De foto die Joost stuurt, spreekt boekdelen: oranje rook stijgt op van een drukke tribune, de sfeer zit er goed in.

Het uitzicht van F1-fan Joost Karreman die op de tribunes bij de GP van Oostenrijk zit

Het uitzicht van F1-fan Joost Karreman die op de tribunes bij de GP van Oostenrijk zit

'Max capacity'

Ook het officiële twitter-account van de organisatie stuurt een mooie foto de wereld in, met daarop een naar het Oranjevak zwaaiende Max Verstappen. De tekst die ze erbij plaatsen is eenvoudig, maar doeltreffend: "Max capacity", oftewel 'maximale capaciteit bereikt', waar dus ook nog een klein grapje in verwerkt zit over de naam van de populaire coureur.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Zowel voor als na de wedstrijd zal het genieten zijn voor de fans die eindelijk weer mogen afreizen om de Formule 1 met eigen ogen te aanschouwen. "Het is feest van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat", zegt Joost, die al een paar dagen met vrienden in Oostenrijk vertoeft. "Echt een goede warming up voor de Grand Prix van Zandvoort!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.