Terug

Volg Hart van Nederland

Rinus van Kalmthout crasht hard in muur tijdens Indy 500

Rinus van Kalmthout crasht hard in muur tijdens Indy 500

Sport

29 mei 2022, 20:21

De Nederlander Rinus van Kalmthout is hard gecrasht tijdens de prestigieuze Indy 500 in Amerika. Op nog geen kwart van de in totaal 200 raceronden raakte hij de controle over zijn auto kwijt en was het einde oefening. Hij stond op dat moment op een virtuele tweede plaats.

Van Kalmthout klapte in de 39e ronde van de wedstrijd op de Indianapolis Motor Speedway met zijn achterkant tegen de muur. Hij stapte ongedeerd uit de bolide, maar van verder rijden was geen sprake meer. De Nederlander is de eerste uitvaller van de 106e editie van het Amerikaanse racespektakel.

"Echt balen", zegt Van Kalmthout na afloop tegen Ziggo Sport. "Ik raakte de achterkant kwijt en op deze baan kun je hem dan niet meer terugvinden." De coureur zegt verrast te zijn en heeft nu niet het idee dat hij zelf veel anders had kunnen doen. "Nu mag ik 150 rondes gaan toekijken naar de rest, dat is nog het ergste."

Hoge verwachtingen

De verwachtingen rond Van Kalmthout waren hoog. Vorig weekend, tijdens de eerste kwalificatiedag, maakte de coureur veel indruk met een zeer hoge gemiddelde snelheid van 233,655 mijl per uur. De op dat moment op twee na hoogste snelheid ooit gereden tijdens een kwalificatie op het roemruchte circuit.

Met het uitvallen van Van Kalmthout is ook de kans op Nederlands succes dit jaar verkeken. Arie Luyendijk blijft voorlopig nog even de enige Nederlandse winnaar ooit van de Indy 500. Zowel in 1990 als in 1997 kwam Luyendijk als winnaar uit de bus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.