Terug

Volg Hart van Nederland

Tennisser Van Rijthoven bekroont topweek in Rosmalen met titel

Tennisser Van Rijthoven bekroont topweek in Rosmalen met titel

Sport

12 juni 2022, 15:57

Tennisser Tim van Rijthoven heeft zeer verrassend het grastoernooi van Rosmalen op zijn naam geschreven. De nummer 205 van de wereld, toegelaten op basis van een wildcard, was in de finale met 6-4 6-1 te sterk voor de Rus Daniil Medvedev, de mondiale nummer 2 en vanaf maandag de aanvoerder van de wereldranglijst.

Van Rijthoven maakte het al na een uur en 5 minuten op zijn tweede wedstrijdpunt af met een sterke service, waarna hij zich vol ongeloof op het gras liet vallen.

De 25-jarige Van Rijthoven, die voor deze week nog nooit een wedstrijd op ATP-niveau had gewonnen, is de eerste Nederlandse winnaar in Rosmalen sinds Sjeng Schalken in 2003. Raemon Sluiter was in 2009 de laatste Nederlandse finalist op het Brabantse gras.

Toptalent

Van Rijthoven baarde deze week opzien door de nummers 1, 2 en 3 van de plaatsingslijst te verslaan, respectievelijk Medvedev, de Canadees Félix Auger-Aliassime en de Amerikaan Taylor Fritz.

Van Rijthoven is de opvolger van de Fransman Adrian Mannarino, die in 2019 de laatste editie wist te winnen. In 2020 en 2021 ging het toernooi niet door vanwege de coronapandemie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.