Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord strijdend ten onder in finale Conference League tegen AS Roma

Sport

25 mei 2022, 22:57

Een bittere pil voor fans van Feyenoord. De club heeft het woensdagavond in de finale van de Conference League afgelegd tegen AS Roma. De Italianen bleken in de Albanese hoofdstad Tirana te sterk voor de Rotterdammers. Het werd 1-0.

Nicolò Zaniolo maakte in de 32e minuut het doelpunt. Hij schoot raak nadat Gernot Trauner zich had verkeken op een hoge bal van Gianluca Mancini. Te veel spelers van Feyenoord stelden in de eerste helft teleur. De ploeg van trainer Arne Slot slaagde er in de tweede helft wel in om AS Roma onder druk te zetten.

Bijna in eigen doel

Mancini werkte de bal bijna in eigen doel maar werd gered door de paal en doelman Rui Patrício tikte een schot van Tyrell Malacia nog net tegen de lat. De ingevallen Bryan Linssen maaide in blessuretijd in kansrijke positie over de bal.

Feyenoord slaagde er niet in een vierde Europese hoofdprijs te winnen, na de winst van de Europa Cup 1 (1970) en UEFA Cup (1974 en 2002). Trainer José Mourinho bezorgde AS Roma eindelijk internationaal succes na verloren finales van de Europa Cup 1 en UEFA Cup.

Topscorer

Toch is er ook een kleine opsteker voor de Rotterdamse club. Cyriel Dessers is topscorer geworden van de eerste editie van de Conference League. De spits van Feyenoord kwam niet tot scoren tijdens de finale tegen AS Roma, maar zijn concurrent Tammy Abraham ook niet.

Dessers scoorde tien keer tijdens het kampioenschap. Abraham, de Engelse spits van AS Roma, bleef steken op negen treffers. Luis Sinisterra maakte dit seizoen elf doelpunten in negentien wedstrijden in de Conference League. De Colombiaanse linksbuiten scoorde vijf van die treffers in de voorronden. Alleen doelpunten in het hoofdtoernooi tellen mee in het klassement voor topscorers van de derde competitie van de UEFA.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.