Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen flikt het: poleposition bij allesbeslissende race in Abu Dhabi

Verstappen flikt het: poleposition bij allesbeslissende race in Abu Dhabi

Sport

11 dec 2021, 15:04

Max Verstappen heeft in de derde kwalificatie voor de Grand Prix op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi poleposition veroverd. Dankzij zijn snelste tijd van 1.22:109 start de Nederlander zondag tijdens de race om het kampioenschap van de eerste plek.

Verstappen klokte de snelste ronde in zijn Red Bull, terwijl Hamilton in zijn Mercedes de tweede tijd neerzette. Het verschil was behoorlijk groot, bijna 4 tienden van een seconde.

Laatste race is beslissend

Hamilton en Verstappen maken zondag in de slotrace van het seizoen uit wie de nieuwe wereldkampioen wordt. Het is 47 jaar geleden dat de Formule 1 in de laatste race wordt beslist met twee coureurs die in punten gelijkstaan.

Verstappen wisselde in de tweede kwalificatie van de gele naar de zachtere rode band. De band waarmee je in Q2 uitkomt, bepaalt de band waarop je zondag de race moet rijden. Verstappen start zijn kampioensrace dus op de rode softs.

Ga jij zondag kijken naar de race? Stuur ons dan filmpjes van dat jij zit te kijken in je woonkamer (of waar je de wedstrijd dan ook kijkt) naar hart@sbs.nl en wie weet zie je jezelf zondagavond terug in onze Late Editie op SBS6.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.