Terug

Volg Hart van Nederland

Tim Hofman wint Zilveren Nipkowschijf met BOOS na Voice-onthullingen

Entertainment

16 juni 2022, 19:31

Het YouTube-programma BOOS met Tim Hofman heeft dit jaar de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De makers krijgen de prestigieuze tv-prijs voor de veelbekeken aflevering waarin zij misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland onthulden.

Presentator Hofman en eindredacteur Marije de Roode kregen de prijs donderdag overhandigd. Volgens de jury - die bestaat uit tv-recensenten - had "zelden een programma zo'n kolossale impact". Hofman nam de prijs "met gepaste nederigheid" in ontvangst. Ook bedankte hij de kijkers "namens de mensen die in onze uitzending spraken".

Het is voor het eerst dat een online programma de Zilveren Nipkowschijf wint. BOOS is de opvolger van Nieuwsuur, dat in 2021 de vakprijs in ontvangst mocht nemen. Eerdere winnaars van de award zijn onder meer De luizenmoeder (2018), De wereld draait door (2011) en Kopspijkers (2003).

Tien miljoen keer bekeken

De BOOS-aflevering over misstanden achter de schermen bij The Voice werd op 20 januari online gezet. In de uitzending, die inmiddels ruim tien miljoen keer is bekeken, werd duidelijk dat meerdere mensen die meewerkten aan de talentenjacht zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag.

Onder die personen waren juryleden Ali B. en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een tv-regissseur. De onthullingen zetten een enorme maatschappelijke discussie over seksueel wangedrag in gang en zorgde bovendien als een domino-effect voor openbaringen in andere sectoren.

Justitie onderzoekt aangiften

Naar aanleiding van de BOOS-aflevering haalde RTL4 in allerijl The Voice van de buis, dat toen net aan haar twaalfde seizoen was begonnen. Ook stapte coach Anouk op bij de talentenjacht. Inmiddels liggen er zes aangiften tegen vier personen in het schandaal. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.