Terug

Volg Hart van Nederland

Linda de Mol stopt voorlopig met werken: 'Alles wat ik zeg wordt weggezet als liegen'

nieuws

29 jan 2022, 16:41

In een emotioneel statement geeft Linda de Mol zaterdag aan niks meer te zeggen over de misstanden bij The Voice of Holland en zich voorlopig terug te trekken om samen met haar kinderen "aan het verdriet toe te komen." Op de website van LINDA. slaat ze terug tegen een "bizarre hetze" vanuit "een handjevol sensatiezoekende opiniemakers".

Na de onthullingen dat De Mol's ex-partner Jeroen Rietbergen zich bij The Voice schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdende opmerkingen en aanranding ligt haar privéleven onder de loep. De Mol zegt zaterdag geen zin meer te hebben om zich te moeten blijven verantwoorden en uitleggen over "iets dat zo privé is".

Bij name noemt ze Beau, Rob Goossens, Youp "en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong". "Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?" Ze zegt er genoeg van te hebben dat "alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als 'verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen'".

Gerichte aanval

Ze ziet de speculaties als een gerichte aanval op haar en haar familie. "We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen."

Daarom kiest De Mol ervoor om voorlopig te stoppen met werken. "Ik zeg helemaal niets meer en trek me voorlopig terug om eindelijk samen met mijn kinderen, die zielsveel van hun bonusvader hebben gehouden, aan het verdriet toe te komen. En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg", aldus De Mol.

Slachtoffers

Ze besluit haar statement met een boodschap aan de slachtoffers. "Via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.

Eerder deze week werd bekend dat het blad LINDA. in juni 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B had gekregen. LINDA. sprak toen met twee vrouwen die hier naar eigen zeggen mee te maken hadden gehad, schrijft de krant. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht. De verhalen hebben het blad niet gehaald omdat de hoofdredactie het bewijs "te mager" vond en het ook geen andere slachtoffers kon vinden.

Creatief directeur van LINDA. Jildou van der Bijl stelde de vrouwen vervolgens voor aan programmamaker Tim Hofman die er een hele aflevering van BOOS van maakte waarin ook andere Voice-prominenten beschuldigd werden van grensoverschrijdend gedrag. Tegen Ali B zijn inmiddels twee aangiftes gedaan, waarvan één wegens verkrachting.

Video via Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.