Terug

Volg Hart van Nederland

Onderzoekers beginnen 'gedetailleerd beeld' te krijgen van The Voice-schandaal

Onderzoekers beginnen 'gedetailleerd beeld' te krijgen van The Voice-schandaal

Entertainment

21 feb 2022, 17:20

Advocatenkantoor Van Doorne, dat extern onderzoek doet naar de situatie bij The Voice of Holland, heeft inmiddels veel mensen gesproken. Ze krijgen daardoor een "gedetailleerd beeld" van de situatie die zich achter de schermen heeft afgespeeld.

Producent ITV heeft na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice het bureau gevraagd om onafhankelijk onderzoek te doen. "Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd", laat het kantoor weten aan het ANP.

Aangifte doen

Het advocatenkantoor doet nogmaals een oproep aan mensen die informatie hebben, zich bij hun te melden. "Gaat u er alstublieft niet vanuit dat wat u te melden heeft niet belangrijk is, of dat Van Doorne alles al weet." Het kantoor wil in het bijzonder graag met de mensen in contact komen die zich in het begin van het onderzoek hebben gemeld, maar daarna niet meer hebben gereageerd.

Als iemand zich meldt met een strafbaar feit, dan adviseert het kantoor om ook aangifte te doen. "Van Doorne heeft een goede werkrelatie met de politie en het Openbaar Ministerie." Na de uitzending zijn er meerdere aangiftes gedaan tegen bandleider Jeroen Rietbergen, coach Ali B en regisseur Martijn N.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.