Terug

Volg Hart van Nederland

Honderd tips over gedode Esmee (14) na uitzending Opsporing Verzocht

112

5 jan 2022, 10:32

De politie heeft honderd tips binnengekregen over de vermoorde 14-jarige Esmee, naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Woensdagochtend stond de teller nog op tien tips. In het programma zei de politie dringend op zoek te zijn naar meer informatie.

In de uitzending ging het onder meer over de fiets van Esmee, die tot op heden nog niet gevonden is. Het gaat om een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina, voorzien van bruine mand en een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of de gemelde tips over de fiets gaan. De politie zegt "heel blij" te zijn met de tips. "We gaan ze uitlopen en ermee aan de slag. Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom," aldus de woordvoerder.

Laatst gezien

Het meisje is mogelijk donderdagmiddag voor het laatst gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden. De politie roept mensen die haar nog gezien of gesproken hebben op zich te melden.

Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Diezelfde dag nog werd de 32-jarige turnleraar Olivier van de G. aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Volgens het Openbaar Ministerie is de man een bekende van het slachtoffer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.