Terug

Volg Hart van Nederland

Caroline van der Plas (BBB) brengt stem uit maar maakt fout: 'Ik schoot uit'

Verkiezingen

15 mrt 2023, 12:17

BBB-leider Caroline van der Plas heeft ook haar stem uitgebracht, dat deed ze rond 11.00 uur in het Overijsselse Okkenbroek in het buitengebied bij Deventer. Vooraf aan het stemmen liet ze aan Hart van Nederland weten dat het vandaag wel eens een 'historische dag' kan worden. "Het is te bizar voor woorden als je bedenkt dat je vanavond de hele boel op zijn kop kan zetten."

Lees alles over de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen in het liveblog.

Van der Plas werd al met een strijdvaardig gevoel wakker woensdagochtend: "Matchday dacht ik, vandaag moet het gaan gebeuren." Maar van zijn leien dakje ging het niet. Tijdens het stemmen maakte Van der Plas een foutje: "Ik was dat bolletje rood aan het maken, maar toen schoot ik uit met mijn arm waardoor er een rood streepje boven het bolletje kwam te staan, dat vind ik dan toch eng", laat ze na afloop weten. "Straks wordt ie ongeldig verklaard, dat moeten we niet hebben."

Bij het stembureau kan iedereen die tijdens het stemmen een foutje maakt eenmalig een nieuw stembiljet krijgen. Ook Van der Plas kreeg een nieuw exemplaar en die is zorgvuldig correct ingevuld. Het andere exemplaar is vernietigd.

Volgens de peilingen staat haar partij er goed voor. Volgens meerdere polls kan de BBB zowel in de provincies als de Eerste Kamer meerdere zetels krijgen. "Ik hoop dat we het vertrouwen van de kiezers niet alleen kunnen winnen maar ook kunnen behouden, dat vind ik eigenlijk nog belangrijker."

Emotionele dag

Het is sowieso een emotionele dag voor de BBB-leider. Op hoogtepunten zoals vandaag mist ze haar overleden man. Hij overleed in september 2019 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. "Het is ook een emotionele dag. Ik stond vanochtend gelijk bij zijn foto, hij kan het niet meer zien, niet meer meemaken. Dat geeft vandaag toch een extra lading."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.