Terug

Volg Hart van Nederland

Waarschuwing voor zeer zware ochtend- en avondspits door protesterende boeren

Waarschuwing voor zeer zware ochtend- en avondspits door protesterende boeren

nieuws

21 juni 2022, 16:37

Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits, waarschuwt Rijkswaterstaat. Dat komt door de aangekondigde manifestaties van de boeren. Ook buiten die spitstijden kan het extra druk zijn op de snelweg. Wie thuis kan werken, doet er verstandig aan dit ook te doen, zegt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat verwacht de meeste gevolgen in het midden en oosten van het land. Maar ook bijvoorbeeld rondom Den Haag kan er verkeershinder zijn.

Afslag 17 bij Stroe afgesloten

Op verzoek van de politie zijn woensdag vanaf 06.00 uur de op- en afritten van afslag 17 van de A1 bij Stroe afgesloten. Dat is de aansluiting met de N310 waar veel extra verkeer wordt verwacht voor de grote manifestatie.

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in. Zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrale is dan in te spelen op ontwikkelingen op de snelwegen.

Niet op de snelweg

Trekkers mogen niet over snelwegen of autowegen rijden. De politie gaat die verkeersregel "waar het nodig en mogelijk is" actief handhaven, laat een woordvoerder weten. De organisatoren van het protest willen zelf overigens ook niet dat hun achterban over de snelweg gaat rijden met trekkers.

"Niet op de snelweg" is het bovenste punt van een gedragscode die actiegroep Farmers Defence Force (FDF) naar deelnemers heeft gestuurd. Daarop staan ook punten als "niet blokkeren" en "geen geweld plegen". Tijdens eerdere boerenprotesten, die ook om het stikstofbeleid draaiden, reden boeren met tractoren herhaaldelijk over snelwegen heen. Dat is wettelijk verboden, omdat het gevaarlijke situaties kan opleveren.

"Door hun traagheid kunnen tractoren op de snelweg/autoweg zorgen voor onveilige situaties", legt de politie nog eens uit. De woordvoerder voegt eraan toe dat "per situatie" wordt bekeken wat er precies moet gebeuren, mochten boeren toch over de snelweg of autoweg gaan rijden.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.