Terug

Volg Hart van Nederland

De meteorologische lente is begonnen, maar wanneer gaan we dat merken?

Weerbericht

1 mrt 2022, 10:00

De meteorologische lente is dinsdag officieel begonnen. Maar als je naar buiten kijkt is daar weinig van te merken, want na een serie zonnige dagen is het vandaag een stuk grijzer. Volgens Weer.nl is het ook een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Tegen onze kustlijn ligt op dit moment een zone met regen. De bewolking die daarbij hoort strekt zich een heel eind over ons land uit. In het westen valt af en toe een beetje regen, maar veel is het niet. Hoe verder je naar het oost gaat, hoe droger het wordt.

Lenteweer keert terug

Vanaf morgen lijkt het mooie zonnige lenteweer alweer terug te keren. De bewolking trekt weg en vooral richting het noord(oost)en breekt de zon flink door. Ook donderdag belooft een stralende dag te worden. De temperaturen lopen verder op met woensdag een graad of 10 en op donderdag 12 tot lokaal 13 graden.

De start van de lente is natuurlijk niet compleet zonder pasgeboren lammetjes. In het Friese Hitzum is nu al een heuse 'babyboom' gaande. Een schaap beviel daar van een vijfling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.