Terug

Volg Hart van Nederland

Dubbel code geel: hitte én onweersbuien in deel van Nederland

Dubbel code geel: hitte én onweersbuien in deel van Nederland

Weerbericht

15 aug 2022, 11:35

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het zuiden van het land kunnen voorkomen. In Noord-Brabant en Limburg geldt van 12.00 uur tot 18.00 uur code geel.

Er is kans op enkele onweersbuien, lokaal met hagel en windstoten tot zestig kilometer per uur. In de loop van de avond lossen de buien weer op.

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Zo waarschuwt politie Basisteam Nissewaard op Facebook dat wegen verraderlijk glad kunnen zijn na een langere periode van warmte en droogte. "Vuilresten op de weg mengen met regendruppels en veranderen in een dunne, slijmerige gladde laag."

Droogte blijft ondanks regen

Het verwachte onweer zal de heersende droogte nauwelijks verhelpen. Op een droge bodem zakt de neerslag niet makkelijk weg, waardoor die vooral in de sloot en het riool belandt.

Al in de nacht van zondag op maandag werden Nederlanders in delen van het land verrast door onweersklappen en bliksemschichten. Hier en daar konden mensen ook rekenen op wat spatten regen. Het leverde mooie plaatjes op. En voor sommigen ook natte tuinkussens.

Nog een keer code geel

Overigens geldt maandag en dinsdag nog steeds code geel vanwege de hitte. Vanaf woensdag dalen de temperaturen, waarmee ook een einde zal komen aan de hittegolf.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.