Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI: code geel voor het hele land, ook vrijdag wordt gewaarschuwd voor gladheid

Weerbericht

9 mrt 2023, 06:50

Het KNMI heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor het hele land code geel afgekondigd vanwege kans op gladheid. In het zuiden kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten, in het midden en noorden door bevriezing van natte weggedeelten. Halverwege de ochtend verdwijnt de gladheid weer, de waarschuwing geldt tot 09.00 uur. Maar ook voor vrijdag is de waarschuwing afgegeven.

Rijkswaterstaat roept automobilisten die de weg op gaan hun rijstijl indien nodig aan te passen.

Vrijdag weer oppassen geblazen

Ook vrijdag geldt voor delen van het land code geel. Vrijdag is er in het noorden kans op gladheid door (natte) sneeuw en in de loop van de dag neemt ook in het midden en westen de kans op gladheid door (natte) sneeuw toe. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

Wel verschilt het per provincie van wanneer tot wanneer code geel van kracht is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.