Terug

Volg Hart van Nederland

Vanavond code geel: oppassen geblazen door harde wind en winterse toestanden

Vanavond code geel: oppassen geblazen door harde wind en winterse toestanden

Weerbericht

5 apr 2021, 15:02

Het KNMI heeft voor maandagavond voor het hele land code geel uitgeroepen. Vanaf het einde van middag is er in het noorden en westen vooral tijdens buien kans op zware windstoten.

Maandagavond neemt ook de kans op lokale gladheid toe door hagel- en sneeuwbuien die vanuit het noorden het land in trekken. Volgens Weer.nl is er zelfs kans op storm aan de kust. "Dan krijg je een bijzondere combinatie van sneeuw en storm en zou je opnieuw van een sneeuwstorm kunnen spreken, de tweede van dit jaar."

De wind neemt aankomende nacht weer wat af, maar tijdens de buien kan het op sommige plekken wit worden met zelfs een echte sneeuwlaag van een paar centimeter.

Dinsdag nog meer sneeuw

Ook dinsdag moeten we ons opmaken voor gure weersomstandigheden. Weer.nl noemt de winterse perikelen bijzonder voor deze tijd van het jaar en óók voor de winter in zijn algemeen. "In de bovenlucht daalt de temperatuur op een hoogte van ruim vijf kilometer in de loop van de middag in het hele land tot rond -42 graden."

Het gevolg daarvan is dat het winterse weer nóg strenger kan uitpakken. "Het lijkt erop dat de winterse buien, die boven de Noordzee ontstaan, nog wat pittiger uitpakken dan vandaag, met opnieuw kans op onweer, vaak sneeuw en hagel."

Tekst: Redactie/ANP / Foto: Jannes Wiersema

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.