Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI waarschuwt met code geel voor onweer in hele land: hier gaat het los

KNMI waarschuwt met code geel voor onweer in hele land: hier gaat het los

Weerbericht

6 sep 2022, 10:16

Verrassend zware regen- en onweersbuien trokken afgelopen nacht al over vooral het zuid en westen van het land. Toch komt de zon vandaag weer tevoorschijn, al is het niet voor lang. Vanavond en vannacht kunnen we opnieuw zware onweer verwachten en het KNMI waarschuwt met code geel.

Ondanks dat de zomer ons gaat verlaten en de regen om de hoek staat te kijken, blijft het vandaag overdag op de meeste plaatsen droog. Het lijkt erop dat we vandaag hetzelfde riedeltje kunnen verwachten als gisteren: met 25 tot 30 graden wordt het opnieuw erg warm en de in avond gaat het op de meeste plekken in het land helemaal los met onweersbuien en een stevige wind.

Hier gaat het los

Het begint vanmiddag met in het westen bewolking dat later op de avond wordt gevolgd door de eerste onweersbuien. Het onweer lijkt rond 23.00 uur bij Zeeland het land binnen te trekken, waarna het naar het noordoosten trekt. Sluit je ramen en deuren want vannacht trekken die buien verder over het land.

Opnieuw lijkt de nadruk op de westelijke helft van het land te liggen, maar geen enkel deel van het land lijkt aan de buien te ontkomen. Rond middernacht is Zuid-Holland volledig onder de regen bedekt, een uur later is ook de rest van de Randstad en Brabant aan de beurt. In de loop van de nacht trekken de onweersbuien ook verder het land in, waarbij uiteindelijk rond 5.00 uur Groningen wordt bereikt. Rond die tijd lijken de meeste buien in de zuidwestelijke helft van het land voorbij te zijn.

Laat de ventilator nog even staan, want ondanks de hevige windvlagen wordt het opnieuw een vrij klamme nacht met minimumtemperaturen rond de 15 graden. Naast onweer is er ook kans op hagel en windvlagen met snelheden van wel 60 kilometer per uur. “De buien kunnen lokaal fel zijn, en vergezeld van hagel en windstoten”, waarschuwt het KNMI.

Nog één keer zomers warm

Ook woensdag lijkt het weersverloop sterk op dat van gisteren en vandaag. Het kán dus toch nog één keer zomers warm worden, al lijkt het erop dat het nu echt voorlopig de laatste dag is. In de ochtend breekt geregeld de zon door met af en toe bewolking en een klein windje. Het wordt 22 graden in het noordwesten tot 27 graden in het zuidoosten van het land.

In de nacht naar donderdag dringt een nieuw gebied met regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten het land binnen. De kans bestaat de buien tot een groot regengebied samenklonteren, waar we ook donderdag overdag nog langere tijd - vooral in het noorden en in het midden van het land - mee te maken hebben. De hitte is voorbij en de herfst is nabij: in de gebieden met regen komt het kwik nauwelijks meer aan 20 graden toe.

Kans op een zonnestraaltje

Het weekend wordt anders dan we de laatste weken gewend zijn, want ook dan zijn de dagen gevuld met buien. Toch worden ze iets minder actief en is er tussendoor kan op een zonnestraaltje. Is de zomer dan toch nog niet klaar met ons? Vanaf zondag lijkt weer enkele dagen droog te worden. De wind draait dan naar zuidoost en de temperaturen kunnen weer wat verder oplopen.

Weer.nl/ Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.