Terug

Volg Hart van Nederland

Laat je jas maar thuis: vandaag stijgt het kwik tot de 20 graden

Weerbericht

5 okt 2022, 08:20

Vandaag kun je je dikke jas echt wel thuislaten want het belooft een mooie en warme herfstdag te worden. Ondanks dat de zon zich niet altijd en overval evenveel laat zien kunnen we vandaag temperaturen verwachten richtingen de 20 graden. In het oosten van het land kan daar zelfs nog een schepje bovenop komen. Dat meldt Weer.nl.

We beginnen de ochtend al warm, met temperaturen rond 15 graden voelt het al snel aangenaam voor de tijd van het jaar. Door de wind die vannacht door bleef blazen, is het niet veel kouder geweest, en ook vandaag overdag blijft die zuidwestenwind hele zachte lucht aanvoeren. Zo wordt het de warmste dag van de week, met in de kustprovincies 18 a 19 graden, maar in de oostelijke helft van het land kan het kwik de 20 tot 22 graden halen.

Daarbij is het nog niet eens zonovergoten. De zon komt wel af en toe tussen de wolkenvelden door, vooral in het binnenland is dat het geval, maar er blijven vanuit het westen wat wolkenvelden binnenschuiven en vooral vanmiddag wordt die bewolking wat dikker. Het blijft tot de avond nog wel droog. Ondertussen blijft die zuidwestenwind dus flink waaien, aan de kust kan vandaag even een windkracht 7 komen te staan en ook verder landinwaarts komen we aan windkracht 5 of 6.

Spat regen in de avond

Aan het begin van de avond gaat er in het noordwesten wat regen te vallen, en gedurende de avond trekt die regenzone verder over het land.

De hoeveelheden zijn niet groot, het blijft bij een paar millimeter op z’n hoogst. Bovendien is de storing al snel weer weg en dan klaart het vannacht helemaal op. Het koelt dan iets meer af, maar echt koud wordt het nog niet met minima tussen 9 en 12 graden.

Prachtige herfstdag

Morgen wordt vervolgens een stralende dag, met in een groot deel van het land bijna alleen maar blauwe lucht. Het is weliswaar iets minder zacht dan vandaag, maar 17 of 18 graden en zo veel zon levert een prachtige herfstdag op.

Of het daarna nog zo zacht blijft, vind je op Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.