Terug

Volg Hart van Nederland

Onweer en regen houden Nederland wakker: 'Rennen met de tuinkussens'

Onweer en regen houden Nederland wakker: 'Rennen met de tuinkussens'

Weerbericht

15 aug 2022, 07:11

Na dagenlange droogte en aanhoudende hitte kon een deel van Nederland vannacht rekenen op de eerste regendruppels. Niet zelden gepaard met een flinke portie onweer. Online delen veel mensen hun onweersfoto's en -verhalen.

Vanochtend kan verspreid over het land een lokale regen- of onweersbui vallen, meldt Weer.nl. Vanmiddag ontstaan nieuwe buien die over Nederland trekken richting het noorden. Onweer, veel regen en zelfs hagel kan er vallen. In het oosten van het land hoeven mensen zich het minst voor te bereiden op een nat pak.

'Regen! Eindelijk!'

"Wat is dat voor raar tikkend geluid?", vraagt Küün uit Dordrecht zich af op Twitter. "Het is... Het is... REGEN! EINDELIJK!" Marco stelt: "Het begint te flitsen hiero, onweer onderweg!" Nicole laat weten graag zeer plaatselijk onweer te willen zodat haar regentonnen weer gevuld raken. "Alvast bedankt namens de planten."

Kathleen lag al in diepe ruste toen het begon te spoken boven haar hoofd. "Onweer heeft me wakker gemaakt. Hopelijk valt er ook wat regen dan had het in elk geval nog een beetje nut." Fraja uit Zeeland is blij dat ze voor het slapen de tegenwoordigheid van geest had de tuinkussens binnen te halen. Debbub is een ander lot beschoren: "0.45 rennen met de tuinkussens en schone was op wasrek."

Blikseminslag gefilmd

Ondertussen filmt Leshlie het onweer en wat haar betreft kan het niet hard genoeg. "We want more! Alle stekkers zijn er toch al uit." Ondertussen filmt Evert in Hoevelaken enkele perfecte bliksemschichten. "Eerste klas met dit uitzicht." Even later deelt hij nog een video, nu volgens hem met zelfs een inslag.

Beeld: via ANP, ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.