Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw code geel voor gevaarlijk dichte mist in delen van Nederland

Weerbericht

29 nov 2022, 19:14

Een deel van Nederland moet opnieuw rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft dinsdagavond voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht code geel afgegeven. De waarschuwing is vooralsnog tot 10.00 uur woensdagmorgen van kracht.

Het zicht kan plaatselijk minder dan 200 meter zijn, waarschuwt het KNMI. Het meteorologisch instituut bestempelt zulke dichte mist als gevaarlijk, en mensen moeten dan ook rekening houden met ongelukken en vertragingen op de weg. De verwachting is dat de dichte mist zich in de avond en nacht verder uitbreidt.

Veel files

Eerder op de dinsdag gold voor een groot deel van Nederland ook al code geel vanwege mist. Aan het begin van de ochtend was bijna het hele land gehuld in dichte mist, die in het oosten van het land als eerste wegtrok. In Zeeland en Zuid-Holland werd code geel pas in de loop van de middag opgeheven.

Op de wegen stond het door de mist op veel plaatsen vast. In de ochtendspits stond op het hoogtepunt ruim 700 kilometer file. De mist zorgde ook voor hinder op de luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.