Terug

Volg Hart van Nederland

Pas op: in de helft van het land code geel vanwege kans op gladheid

Weerbericht

12 dec 2022, 21:42

De helft van ons land moet maandagavond en dinsdagochtend uitkijken voor plaatselijke gladheid. Het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven voor een aantal provincies en vraagt daarmee iedereen alert te zijn. Ze verwachten vooral gladde (fiets)bruggen en viaducten.

De gladheid kan volgens het KNMI tot dinsdagmiddag aan blijven houden. Ook Rijkswaterstaat waarschuwt. "De weg op? Pas je rijstijl aan en wees extra alert bij bruggen en viaducten", schrijven ze in een tweet.

Tekst gaat verder onder de tweet:

De waarschuwing van het weersinstituut is uitgegeven voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, oftewel de zuidelijke helft van het land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.