Terug

Volg Hart van Nederland

Nu nog even genieten van de lente, volgende week een stuk kouder

Weerbericht

24 mrt 2022, 07:54

Het begint bijna saai te worden, maar ook vandaag en morgen is het zonovergoten. Daarbij wordt het in het grootste deel van het land opnieuw vrij warm. Vanaf het weekend gaat de temperatuur echter omlaag en komt er een einde aan het warme lenteweer. Dat meldt Weer.nl.

Doordat een hogedrukgebied min of meer boven Nederland ligt, is er hier maar weinig wind. Daardoor koelde het afgelopen nacht behoorlijk af. De laagste temperatuur werd gemeten bij Deelen op de Veluwe, daar daalde het kwik tot -1,9 graden. Gisteren was het daar overdag nog 19,6 graden, een verschil van maar liefst 21,5 graden tussen dag en nacht dus.

Overdag helder, 's nachts mistig

Vandaag begint fris in het binnenland lokaal nog een graadje vorst en wat mist of nevel. Maar al snel breekt de zon weer uitbundig door. Alleen in het noordoosten kan in de loop van de dag een wolkje binnendrijven. De temperaturen komen op veel plaatsen tussen de 17 en 20 graden uit. In het noordwesten en op de Waddeneilanden wordt het iets minder warm.

Vanavond en komende nacht is het nog altijd overwegend helder en wordt het opnieuw koel, met op de koudste plekken temperaturen rond het vriespunt en hier en daar licht vorst. Door een vrijwel ontbrekende wind kan op wat grotere schaal mist ontstaan. Die mist kan morgen nog even blijven hangen.

Als de mist is opgelost breekt morgenochtend opnieuw de zon op grote schaal door. In de middag ontstaan een paar platte stapelwolken, verder is er geen enkele belemmering voor de zon. Er waait een zwakke tot matige wind en het wordt tussen 16 en 19 graden. In het noorden en op de Wadden is het wat kouder.

Geleidelijk aan steeds iets frisser

Ook in het weekend lijkt het zonnige weer nog aan te houden, al kunnen wat wolkenvelden vanaf de Noordzee het land binnentrekken. Zaterdag wordt het 16 tot 19 graden, met uitzondering van de noordelijke provincies, waar het kwik een paar graden lager blijft. Zondag geldt dat voor het hele land. Dan loopt het kwik uiteen tussen de 11 en 16 graden.

Volgende week koelt het verder af. Maandag kan het nog tussen 10 en 15 graden worden, maar vanaf dinsdag komt het kwik op veel plaatsen niet boven de 10 graden uit. Later in de week drijven er bovendien vanuit het noorden buien ons land binnen. Als de bovenlucht genoeg afkoelt - en die kans is aanwezig - dan kunnen dat ook winterse buien zijn.

Meer over het weer lees je op Weer.nl.

Foto:  Ronald Verwijs

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.