Terug

Volg Hart van Nederland

Van ijskoude kerst naar warme jaarwisseling: vuurwerk kijken in je T-shirt?

Weerbericht

27 dec 2021, 08:27

Waar het afgelopen weekend nog klappertanden geblazen was, kunnen we onze truien de komende dagen weer even in de kast laten liggen. Vandaag en morgen gaat de temperatuur namelijk behoorlijk stijgen, maar woensdag, donderdag en vrijdag worden helemaal al bijzonder!

Mogelijk doorbreekt de donderdag namelijk een warmterecord, schrijft Weer.nl. Het kan lokaal dan zo'n 16 graden worden. Mocht de zon ook goed schijnen, dan kun je haast in T-shirt naar buiten. De warmte wordt verzorgd door een zuidwestelijke wind die ons land binnenkomt.

Harde wind

Maar eerst nog even de dag van vandaag. Als de mist en gladheid zijn verdwenen, blijft het nevelig en bewolkt. Vanmiddag is het eigenlijk overal droog, maar later op de dag komt er vanuit het zuidwesten weer een nieuw regengebied ons land binnen. Het wordt 3 graden in het noordoosten en 10 graden plaatselijk in Zeeland. De nacht blijft zacht met een temperatuur die uitkomt tussen de 3 en acht graden.

Morgen staat er af en toe regen op het programma. In de middag kan het wat droger worden en komt de zon soms tevoorschijn. Het meest opmerkelijke weerbeeld is dan aan de kust waar te nemen: daar kunnen stevige windstoten voorkomen, soms wel met snelheden tot 75 kilometer per uur. De temperatuur komt dinsdag uit tussen de 7 en 11 graden.

'Warme' oud en nieuw

Daarna dus die warmte. Woensdag en donderdag waait er een stevige zuidwestelijke wind door ons land. Wel is het bewolkt, met een temperatuur die donderdag lokaal uit kan komen op een verbijsterende 16 graden. Erg warm voor de tijd van het jaar. Ook 's nachts blijft het extreem zacht: 10 tot 13 graden. En ook rond de jaarwisseling blijft dit zo.

Oude- en nieuwjaarsdag blijven waarschijnlijk droog, zo nu en dan komt de zon zelfs tevoorschijn. Maar daarna is het over met de warmtepret: vanaf zondag duikt de temperatuur weer omlaag en zal het weer wat wisselvalliger worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.