Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerse zondag voor de boeg, ook volgende week warm

Weerbericht

15 mei 2022, 08:17

Vandaag en de komende paar dagen kunnen we zomers weer verwachten. Vandaag schijnt de zon volop en die begint al in de ochtend flink te schijnen. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. Aan het eind van de ochtend ligt de temperatuur op de meeste plekken al ruim boven de 20 graden.

Vanmiddag schijnt de zon ook nog flink, meldt Weer.nl. Al kan de zon soms wat versluierd raken door bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22 graden in het noorden tot 28, lokaal mogelijk 29 graden in het zuiden. In het midden van het land is het 25-26 graden en op de Wadden blijft de temperatuur met maxima rond een graad of 19 wat achter. Aan het einde van de middag kan vooral in het noordelijk kustgebied een zeewindje opsteken. De temperatuur zakt in de kustregio's dan tot onder de 20 graden.

Vanavond is het nog altijd overwegend zonnig en aangenaam. Komende nacht wisselen brede opklaringen en een paar wolkenvelden elkaar af. In het zuiden is een kleine kans op een lokale bui.

Zomerse week

Ook volgende week belooft mooi en zomers weer te worden. Maandag beginnen we wel met iets lagere temperaturen maar door de vrij hoge luchtvochtigheid voelt het wel broeierig aan

In het zuiden en oosten kan de temperatuur oplopen naar 24 of 25 graden, in de kustgebieden blijft het met 20 tot 22 graden wat koeler. Naast zonnige perioden trekken ook wolkenvelden over het land. In de ochtend is het nog overwegend droog, maar 's middags kunnen een paar onweersbuien ontstaan, vooral in het oosten. De buien kunnen lokaal stevig uitpakken met kans op flink wat regen in korte tijd, onweer en hagel.

Dinsdag schijnt de zon weer flink, al trekken soms nog wat wolken over. Het blijft vrijwel overal droog. Er staat weinig wind en de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden. Op de Wadden blijft het kwik net onder de 20 graden steken.

Warme lucht

Woensdag wordt het volop zomerweer. Er is veel ruimte voor de zon en met een zuidoostenwind wordt zeer warme lucht naar ons land geblazen. In heel het land wordt het zomers warm met 25 tot 29 graden, mogelijk dat het lokaal zelfs tropisch warm wordt met 30 graden. Aan het einde van de dag is een kleine kans op een lokale, verfrissende bui.

Ook donderdag blijft het waarschijnlijk nog erg warm met zeker in het binnenland wordt het opnieuw 25 tot 28 graden, zelfs een lokale 30 graden is niet uitgesloten. Ook in de kustgebieden kan het nog zomers warm worden, maar in de loop van de dag kan het daar mogelijk wel flink afkoelen. Bovendien neemt later op de dag de kans op een paar stevige regen- en onweersbuien toe.

Aan het eind van de week koelt het iets af en wordt het gemiddeld zo'n 20 graden. Verder wisselen zon en wolken elkaar af met kans op een bui.

Beeld: Ben Saanen, Budel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.