Terug

Volg Hart van Nederland

Sjinkie Knegt wint zilver op 1500 meter shorttrack

Sjinkie Knegt wint zilver op 1500 meter shorttrack

Sport

10 feb 2018, 13:34

Sjinkie Knegt heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan een olympische medaille behaald. De Nederlandse shorttracker eindigde zaterdag in de finale van de 1500 meter als tweede. Vier jaar terug, bij de Spelen van Sotsji, behaalde de nu 28-jarige Knegt brons op de 1000 meter. Knegt moest de zege in de Gangneung Ice Arena laten aan Hyojun Lim uit Zuid-Korea. Het brons ging naar de Rus Semen Elistratov, die onder neutrale vlag deelneemt. Itzhak de Laat, de tweede Nederlander die de A-finale bereikte, bleef steken op de zesde plaats. Hij eindigde aanvankelijk als zevende, maar schoof een plek op omdat de Canadees Charles Hamelin werd gediskwalificeerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.