Terug

Volg Hart van Nederland

Binnen drie dagen 25.000 euro ingezameld voor familie verdronken Abdyrahman (6)

Binnen drie dagen 25.000 euro ingezameld voor familie verdronken Abdyrahman (6)

nieuws

19 juni 2023, 10:18

In slechts drie dagen tijd is er 25.000 euro opgehaald voor de familie van de verdronken Abdyrahman Ashirov (6) uit Oss. Het jongetje verdronk vorige week na een bezoekje met zijn ouders aan de recreatieplas De Lithse Ham. Het geld is bedoeld om het zwaar getroffen gezin financieel te helpen en het kind een mooi afscheid te geven.

In een schriftelijke update laat initiatiefnemer Mark Mertens weten dat het een fantastische opbrengst is. "De getroffen familie van Abdyrahman wil iedereen hartelijk bedanken voor alle steunbetuigingen en donaties." De teller van de actie blijft nog steeds oplopen. Inmiddels is er al ruim 26.000 opgehaald. "Alle financiële hulp blijft welkom, voor het getroffen gezin", laat Mark weten.

Gevlucht voor oorlog

De familie van Abdyrahman vluchtte volgens de initiatiefnemers van de actie uit Turkmenistan naar Oekraïne. Toen daar de oorlog uitbrak, vluchtten ze naar Nederland. Het gezin zit tijdelijk in een opvang in Oss. Het kind zat ook in een taalklas van de Sterrebosschool in dezelfde plaats.

De familie van de zesjarige Abdyrahman ging woensdag een dagje afkoelen bij de recreatieplas De Lithse Ham, maar dat liep uit op een nachtmerrie. Het jongetje verdween en na een lange zoektocht door familie en politie vonden duikers zijn lichaam donderdag in het water. Zijn ouders lieten eerder al weten dat het jongetje niet kon zwemmen.

Politie Brabant na zoekacties verdronken vermisten: trieste afloop
0:51
Politie Brabant na zoekacties verdronken vermisten: trieste afloop

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.