Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers walgen van 'respectloos' commentaar Viaplay bij horrorcrash Mick Schumacher

Sport

26 mrt 2022, 21:24

Het blijft lastig voor Viaplay om de gunst van de kijker te krijgen bij de uitzendingen van Formule 1. Tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Saudi-Arabië raakte Mick Schumacher vol de muur en moest door medische teams worden verzorgd. Viaplay-kijkers walgen van het commentaar over Schumacher.

Op Twitter luchten honderden geirriteerde kijkers hun hart. "Kunnen die arrogante ventjes niet vervangen worden? Heb wat respect voor Mick", vraagt Yannick. "Schandalig hoe lacherig die 3 knazen bij Viaplay doen over die crash van Mick", vindt Nick.

Als Lewis Hamilton zijn zorgen uit over de toestand van Schumacher, is de reactie van de commentatoren dat dit 'goede PR is'. Voor San is het reden om Viaplay 'echt schijt' te noemen. "Ik kan leven met wat anti Hamilton sentiment op de Nederlandse televisie, maar verdomd, dat was smakeloos", voegt André toe. "Ik durf te wedden dat Hamilton zich zorgen maakte!"

Herhalingen crash

Ook de regie krijgt er flink van langs. Na de crash werd het ongeluk door Viaplay nog vele malen herhaald, ook al was nog niet duidelijk of Mick Schumacher in orde was. Na de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grote Prijs van Bahrein in 2020 werd na kritiek besloten om terughoudender te zijn met het uitzenden van deze beelden, maar daar lijkt Viaplay geen boodschap aan te hebben.

"Viaplay jullie moeten je kapot schamen, de crash van Mick als replay laten zien terwijl je niet weet wat zijn situatie is", schrijft Justin.

Abonnementen opgezegd

Voor mensen die het eerste Grand Prix-weekend nog aankeken is deze uitzending de definitieve klap. "Ik heb net Viaplay opgezegd", schrijft Gert. "Jezus wat slecht. En maar herhalen die klap van Mick. Totaal geen respect. Gauw naar F1TV overgezet." Raimond vraagt zijn provider KPN hoe hij weer van Viaplay af komt. "Na 1 maand", antwoordt de KPN Webcare.

Bovenstaand fragment was eerder te zien in Veronica Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.