Terug

Volg Hart van Nederland

Laatste ronde: schaatskoningin Schouten neemt in bomvol Thialf afscheid van fans

Laatste ronde: schaatskoningin Schouten neemt in bomvol Thialf afscheid van fans

Sport

24 feb 2024, 17:23

Met nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf neemt Irene Schouten zaterdag afscheid van haar schaatscarrière. Na meerdere olympische, wereld en Europese titels heeft ze besloten haar schaatsen aan de wilgen te hangen.

"Na mijn succesvolle Olympische Spelen en vele wereldtitels kan ik terugkijken op een supermooie en geslaagde carrière", schreef de schaatskoningin begin deze week op Instagram. "Ik heb bereikt wat ik wilde. Na een carrière met onwijs veel mooie hoogtepunten, sluit ik mijn jaren op het ijs af."

Traantje weggepinkt

Voor veel fans van de schaatsster kwam het nieuws onverwacht. "O, wat schrik ik van dit bericht. Ik snap het wel, maar vind het ontzettend jammer. Je bent nog zo goed" en "wat zullen we je missen, maar wat heb je een moedig besluit gemaakt", werd er onder het bericht geschreven. Het afscheid in Thialf zaterdag valt sommigen van hen dan ook zwaar.

"Er wordt wel een traantje weggepinkt hier en daar hoor, absoluut. Ik denk niet alleen bij onszelf, maar bij heel Nederland", vertelt een van Schoutens fans aan Hart van Nederland. "Ze heeft ontzettend veel gepresteerd in een toch wel korte periode." Een andere fan vindt het jammer dat Schouten stopt, maar heeft respect voor haar besluit. "Voor de tv meeleven met wedstrijden, het was formidabel. We hebben we zo genoten. Tot tranen aan toe."

Nog één wedstrijd

Schouten zal deze winter nog één wedstrijd schaatsen, en dat is de finale van de Marathon Cup volgend weekend in Leeuwarden. "De marathon gaat ze nog mee door", vertelt Karel Schouten, de vader van Irene, aan Hart van Nederland. "Dat vind ze ook een hele mooie sport en daar wil ze ook nog ploeggenoten sterker maken, het spelletje leren."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.