Terug

Volg Hart van Nederland

Strijdende Mathieu van der Poel weet gele trui te verdedigen: 'Ik verbaas mezelf'

Strijdende Mathieu van der Poel weet gele trui te verdedigen: 'Ik verbaas mezelf'

Sport

30 juni 2021, 18:46

Mathieu van der Poel heeft met een sterke eerste tijdrit in deze Tour de France de gele trui met succes verdedigd. De Nederlander - die in zijn toch al zo drukke programma weinig aandacht had besteed aan het tijdrijden - zorgde met een sprintje in de laatste meters ervoor dat hij net genoeg overhield om nog even in het geel te blijven rijden.

De kopman van Alpecin-Fenix finishte als vijfde in de tijdrit van 27,2 kilometer tussen Changé en Laval Espace Mayenne. Van der Poel bleef daarmee de Sloveen Tadej Pogacar in het algemeen klassement net voor.

'Ik verbaas mezelf'

"Ik denk dat dit een van mijn beste dagen op de fiets is geweest", zei de renner na afloop van de etappe. "Ik verbaas mezelf vandaag en ben heel trots. Ik moet ook mijn team bedanken dat tot middernacht aan mijn fiets heeft gewerkt om mijn positie nog iets te verbeteren. Ik wist dat ik nog wat energie moest overhouden voor het einde en had gelukkig nog genoeg in de tank."

Van der Poel zei dinsdag nog dat hij verwachtte het geel te zullen kwijtraken in de tijdrit, ook omdat hij door het drukke jaar weinig tijd besteedt aan de discipline. "Dat was zeker geen leugen. Ik verras mezelf hier", zei hij verbaasd.

8 seconden voorsprong

Van der Poel heeft in het algemeen klassement nog een voorsprong van 8 seconden op Pogacar, die veel tijd pakte op zijn concurrenten voor de eindzege in deze Tour. De Sloveense winnaar van de Tour van vorig jaar won de tijdrit in 32.00,83 minuten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.