Terug

Volg Hart van Nederland

Grensrechter geraakt door gegooide beker bier: Groningen - NEC definitief gestaakt

Grensrechter geraakt door gegooide beker bier: Groningen - NEC definitief gestaakt

Voetbal

22 apr 2023, 21:01

De wedstrijd tussen FC Groningen en NEC is definitief gestaakt. Het duel werd in de eerste helft bij een 0-0-stand stilgelegd, nadat een grensrechter werd geraakt door een uit het publiek gegooide beker bier.

De KNVB scherpte onlangs de regels aan na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Bij het bekerduel in De Kuip werd Ajacied Davy Klaassen aan het hoofd geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp, waarschijnlijk een aansteker.

Rika is daar ontzettend boos over:

Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'
1:33
Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'

Voortaan gaan de spelers direct van het veld als er vanuit het publiek iets gegooid wordt. Als dit hierna nogmaals gebeurt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Een wedstrijd wordt echter meteen gestaakt als een toeschouwer een speler of iemand van het arbitrale team raakt, zoals gebeurde in Groningen.

Dit gebeurde er:

NAC - Willem II was onlangs de eerste wedstrijd waarbij een duel definitief werd gestaakt naar aanleiding van de nieuwe regels.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.