Terug

Volg Hart van Nederland

Man opgepakt voor gooien voorwerp dat Ajacied Klaassen tot bloedens toe verwondde, politiebond boos

Man opgepakt voor gooien voorwerp dat Ajacied Klaassen tot bloedens toe verwondde, politiebond boos

Voetbal

5 apr 2023, 22:39

De persoon die ervan verdacht wordt het voorwerp te hebben gegooid waardoor Davy Klaassen gewond raakte en uitviel in de bekerwedstrijd, is aangehouden. Dat zegt de politie. Het gaat om een 32-jarige man uit Roelofarendsveen.

Rond de 62ste minuut werd de Ajacied geraakt door een voorwerp, waarna hij op de grond viel. Hij wist weer op te krabbelen en op eigen kracht het veld te verlaten, maar wel met een bloedend hoofd. De wedstrijd werd gestaakt. Dat was overigens de tweede keer dat de scheidsrechter de halve finale stillegde.

Na een half uur werd het duel weer hervat.

De KNVB vindt dat "opnieuw een dieptepunt is bereikt" wat betreft supportersperikelen in de voetbalstadions. "Vanavond hebben we tijdens de halve finale van het bekertoernooi gezien dat een speler aan zijn hoofd gewond is geraakt doordat iemand uit het publiek een voorwerp naar het veld gooide. Dit ondanks de voorzorgsmaatregelen, zoals netten op verschillende plaatsen in het stadion", staat in een reactie van de KNVB.

Geweld door supporters is niet nieuw. Na een wedstrijd tussen FC Groningen en Heerenveen was er massaal politie op de been. Bekijk de beelden hier:

Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen
0:49
Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen

"Onlangs is een speler door een supporter geslagen en nu is er opnieuw een dieptepunt bereikt." Jetro Willems van FC Groningen kreeg enkele weken geleden een klap van een toeschouwer. Willems deed aangifte bij de politie.

'Alle perken te buiten'

Politiebond ACP is ook niet te spreken over het voorval. "Ronduit schandalig gedrag van een aantal 'voetbalsupporters' rondom #klassieker", reageert voorzitter Wim Groeneweg.

"Gedrag van dit soort 'supporters' gaat alle perken te buiten en verpest een leuke voetbalavond voor veel mensen. Het kost de maatschappij veel geld en politiecapaciteit om dit in goede banen te leiden. Daarom de discussie over (uit)publiek bij wedstrijden en andere maatregelen."

Ook justitieminister Yesilgöz reageerde boos. "Als je spelers belaagt of bekogelt ben je geen supporter, maar een enorme hufter die gestraft moet worden."

Het moment in beeld:

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.