Terug

Volg Hart van Nederland

NEC-spits Dost heeft ploeggenoten alweer toegesproken: 'Ik denk dat Bas geluk heeft gehad'

NEC-spits Dost heeft ploeggenoten alweer toegesproken: 'Ik denk dat Bas geluk heeft gehad'

Voetbal

29 okt 2023, 19:19

NEC-spits Bas Dost heeft vlak nadat hij in elkaar was gezakt tijdens het Eredivisieduel bij AZ, weer zijn teamgenoten toegesproken in de kleedkamer terwijl hij rechtop zat. Dat zei een geëmotioneerde NEC-directeur Wilco van Schaik voor de camera bij ESPN.

"Gelukkig zijn we in Nederland goed op zulke situaties ingesteld. Dat redt wel levens", zei Van Schaik.

Laatst raakte RKC-doelman Etienne Vaessen ook bewusteloos tijdens een wedstrijd. Hij slikte zijn tong in:

Voetballer slikte ook eens zijn tong in
1:45
Voetballer slikte ook eens zijn tong in

Er ging een defibrillator het veld op, al is niet duidelijk of die ook moest worden gebruikt.

"Niemand hier wist wat er gebeurde, totdat scheidsrechter Jeroen Manschot zei dat er een teken van leven was en Bas weer bij was. Ik denk dat Bas geluk heeft gehad dat het medisch team zo snel erbij was."

In een van de laatste minuten van de wedstrijd viel spits Dost uit het niets op de grond. Daar begon hij te trillen. Na een paar minuten kwam hij bij en werd hij op een brancard van het veld gedragen.

De spelers van AZ en NEC besloten niet meer verder te spelen. AZ keek in de 90ste minuut tegen een achterstand van 1-2 aan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.